IAA 2018’de SAF-HOLLAND, geleneksel olduğu kadar ticari araç dünyasının geleceğine odaklandığı ürün ve teknolojileri sergiledi.
Aksların, süspansiyon sistemlerinin ve beşinci tekerlerin geleneksel alanlarında daha fazla ağırlık optimizasyonuna yoğunlaşan SAF Holland, fuarda ilk kez sunulan iki elektrikli tahrikli akslarını sergiledi. Yeni tam otomatik bağlantı sistemiyle birlikte akıllı treyler sistemlerini de ziyaretçilerine tanıtan SAF Holland, geleceğin trendi olan dijitalleşmenin ticari araç parçalarının tedarikçisinin bir başka odak noktasıydı.
SAF-HOLLAND, standında gerçekleştirdiği canlı sunum ile gelecekte çekici ve treyler bağlantılarının nasıl yapılacağını gösterdi: Tam otomatik bağlama ve kavrama sistemi; işlem başına beş dakikaya kadar tasarruf sağlıyor ve manuel bağlamanın neden olduğu hataları önlüyor.
SAF TRAKr ve SAF TRAKe e-akslarının iki prototipi de fuarda ilk kez tanıtıldı. Geri kazanım teknolojisinin kullanılması, gece saatlerinde şehir içinde gerçekleştirilen frigorifik nakliyeler gibi operasyonlarda, genel olarak aracın emisyonlarını ve yakıt tüketimini azaltmalarını sağlıyor.
Dijital uygulamaları da hizmet portförüne alan SAF Holland, yeni sesli asistanla, servis teknisyenleri araç üzerinde çalışırken akslar, onarım kılavuzları veya sipariş numaraları ile ilgili soruları anında cevaplandırıyor. Ayrıca filo yöneticileri, Filo Servis Platformu Trailer Master ile artık her zaman treylerini takip edebiliyor. Monte edilen ürünler sensörlerle donatılmış, GPS konumu, lastik basıncı veya tekerlek yatak sıcaklığı gibi ilgili verileri iletiyor. Mekanik parçaların ve sensör sisteminin doğru kombinasyonu, geleceğin akıllı treylerini ortaya çıkarıyor. İstenildiği takdirde körük hava basıncı ve diğer fonksiyonlar üzerinde sensörler vasıtasıyla denetlenerek, filo yöneticisinin cep telefonuna veya tabletine tüm veriler anlık yansıyor.
Sektörde Yaşanan Olumsuz Gelişmeler Geçici
SAF HOLLAND standında görüşme fırsatı bulduğumuz SAF Holland Türkiye Genel Müdürü Bilal Azizoğlu, markalarının bu yıl daha çok dijitalleşme ve e- mobilite üzerinde durduğunu söyledi. Hidrolik kumandalı aks, mobil cihazlardan bilgi alma gibi akıllı ürünler geliştirdiklerini kaydeden Azizoğlu, standart ürünlerde ve hafifleştirme çalışmalarının da devam ettiğini açıklayarak geleceğin teknolojilerime yatırım yaptıklarını açıkladı.
Türkiye’deki üretim tesislerinde üç vardiya olarak çalışmaya devam ettiklerini de sözlerine ekleyen Azizoğlu, “Yılsonuna kadar doluyuz. Çevre ülkelere olan ihracatımız etkileniyor. Bugün sektörde yaşanan gelişmeler geçici. Ancak 2-3 yıl gibi orta vadede toparlanacağımız düşünüyorum” dedi.