2018 yılının hem kendi şirketleri hem de sektör için daha iyi bir dönem olmasını beklediklerini açıklayan Yağcı, yaklaşık 200 çalışanlarıyla ekonomik şartları da göz ardı etmeden faaliyetlerine ara vermeden devam ettiklerini vurguladı.
İzmir bölgesinin önemli üreticilerinden olan Star Yağcılar Grup, zayıf geçen 2017 yılının ardından 2018 yılından umutlu. İzmir Kemalpaşa tesislerinde görüştüğümüz Star Yağcılar Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yağcı 2017 yılında imalat programlarını değiştirerek ve teknolojilerini daha geliştirerek sıfır hata üretime yoğunlaştıklarını söyledi
Üretimdeki farklı alanda otomasyon yatırımlarıyla yavaş da olsa endüstri 4.0 için hazırlık yaptıklarını kaydeden Yağcı, “Hem treyler hem de yarı mamul imalatında Avrupa ve Asya ülkelerinin yanı sıra Afrika’ya da ihracat yapıyoruz. Bitmiş ürün olarak treylerde daha çok damper ihraç ediyoruz dedi.
Araç üstü ekipmanda açık kasa, damper ve tenteli kasa, yarı römork olarak ise damper, sal dorse olarak bilinen platform treyler, konteyner taşıyıcı ve tenteli treyler üretimi yaptıklarını kaydeden Yağcı şunları söyledi: “ Özellikle son yıllarda inşaat faaliyetleri dolayısıysa pek çok üretici gibi biz de dampere yoğunlaşmıştık. Ancak geçen yıl yaşanan yavaşlamayla zayıf bir yıl olarak geçti. Rakiplerimiz de benzer şekilde kayıpları yaşadılar. Daha önce yürüttüğümüz ticari araç yetkili servis hizmetlerini bıraktık ancak treylerde yerli-yabancı ayrımı yapmaksızın bütün markalara A’dan Z’ye bakım – tamir hizmetlerini ve yenilemeye kadar bütün hizmetleri tesislerimizde veriyoruz. Kamyon üstü ve treylere yönelik yarı mamul üretmemiz, bize servis hizmetlerinde çok yardımcı oluyor. Treyler şasisi, yan kapaklar, damper havuzu gibi kritik parçaları üretiyoruz ve bunları treyler ve üstyapı üreticilerine sunuyoruz. Bu parçaların dışında robotlarımızla daha kusursuz ve hızlı olarak proje bazlı parça üretimi yapabiliyoruz.”
Yağcı, uzmanlıkları arasında yer alan ve 8 yıldır ürettikleri hook lift ve hurda toplama araçlarını proje olarak üretmeye devam ettiklerini belirterek hook liftte içinden boşaltmalı kapaklama sistemi ve yağmurdan koruma sistemi gibi yenilikler yaptıklarını söyleyerek, “ Türkiye’de hook lift pazarı İstanbul, Ankara, Bursa İzmir gibi endüstriyel şehirlerle limitli. Anadolu’da bu ekipmanın kullanımı neredeyse yok gibi” dedi.