Ana SayfaManşetFEV Türkiye Gelişen Otomotiv Endüstrisine Hizmet Veriyor

FEV Türkiye Gelişen Otomotiv Endüstrisine Hizmet Veriyor

FEV Türkiye Gelişen Otomotiv Endüstrisine Hizmet Veriyor
Beş yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren FEV Türkiye, yerel ve uluslararası projelere motor ve aktarma organları tasarımı ve simülasyonu, araç entegrasyonu, araç ve motor kalibrasyonu ile yazılım geliştirme alanlarında destek veriyor.

Merkezi Almanya’da bulunan FEV Grubu, otomotiv alanındaki küresel yatırımların artmasıyla birlikte motor ve aktarma organları konusundaki uzmanlığını yaklaşık 5 yıldır Türkiye’ye aktarıyor. Binek araçtan hafif ve ağır ticari araçlara kadar geniş bir yelpazede hizmet veren FEV Türkiye Genel Müdürü Dr. Taner Göçmez, dergimizin sorularını yanıtladı.

FEV-Türkiye-Genel-Müdürü-Dr.-Taner-GöçmezFEV Grubu’nun global ulaşım endüstrisine profesyonel destek sunan uluslararası alanda tanınmış araç, motor ve aktarma organları mühendisliği firması olduğunu kaydeden Göçmez, verilen hizmetleri ise öyle özetledi: “ABD, Çin, Hindistan, Türkiye, Avrupa ve diğer ülkelerdeki gelişmiş teknik merkezlerinde 4 binden fazla alanında uzman çalışanı bulunan FEV’in araç, motor ve aktarma organları geliştirilmesine yönelik servisleri dört ana grupta toplanabilir: 1. Mühendislik hizmetleri, 2. Test ürünleri ve çözümleri, 3. Yazılım ürünleri, 4. Stratejik danışmanlık hizmetleri.

FEV, benzin, dizel, alternatif yakıtlı ve elektrikli motor ve aktarma organlarının geliştirilmesi ve araç entegrasyonu, kalibrasyonu ve onaylanması hizmetlerini sunmaktadır. Bununla birlikte ileri teknoloji araç/motor ve aktarma organları elektronik kontrol sistemlerini ve hibrit-elektrikli motor konseptlerini tasarlamakta, geliştirmekte ve prototiplerinin üretiminde destek sağlamaktadır. Bu geliştirme süreçlerine destek olan test ürünleri ve çözümleri ile yazılım ürünlerini kendi kullanmakla birlikte global ulaşım endüstrisine ticari ürün olarak sunmaktadır. Ayrıca strateji ve organizasyonel yapılanma, market analizi ve ürün planlama, ürün geliştirme proses optimizasyonu, tedarikçi yönetimi, maliyet azaltma, teknoloji haritaları ve stratejileri konularında danışmanlık hizmetleri vermektedir.”

Türkiye’nin Yerli Araç Projesi Rekabete ve İhracata Uygun Olmalı

Otomotiv endüstrisinin Türkiye ekonomisinin en önemli sanayilerinden biri olduğunu açıklayan Göçmez, yerel otomotiv pazarı, Türkiye’nin nüfusu ve diğer gelişmekte olan ülkeler göz önüne alındığında yeterince büyük bir pazar olmadığını ifade ederek şunları söyledi: “Son 10 yılda Türkiye’de satılan binek araç sayısı yıl yıl listelendiğinde bir senede en çok 725 bin aracın satıldığını görüyoruz. Eğer bu sayıya hafif ticari araçları da eklersek, satış rakamı senelik olarak en fazla 970 bin olmaktadır. Bu miktar gelişmiş ülkelere kıyasla oldukça düşüktür. Ancak gündemde olan yerli araç projesiyle beraber bunun tartışmasını başlatmak ve harekete geçirmek de önem teşkil ediyor. Bu istatistikler göz önüne alındığında, sadece yerel müşteriler üzerinden yerli araç projesini ticari başarıya ulaştırmak zordur. Bundan dolayı Türkiye’nin yerli aracı diğer yabancı pazarlarla rekabet edebilecek fiyat ve kaliteye sahip, ihraç edilmeye uygun olacak şekilde geliştirilmeli ve üretilmedir. Bu kapsamda FEV Türkiye, Almanya’daki tecrübeli uzman kadrosuyla ortak çalışma imkanıyla beraber, yerli ve uluslararası motor ve aktarma organları geliştirilmesi projelerine hızlı ve etkili mühendislik çözümleri üreten en iyi mühendislik ortağıdır.”

FEV Türkiye Gelişen Otomotiv Endüstrisine Hizmet Veriyor
2011 yılında kurulan FEV Türkiye’nin İTÜ Ayazağa Kampüsü ARI Teknokent Maslak, İstanbul’da bulunan FEV Türkiye’nin, alanında uzman 40 mühendisten oluşan ekibiyle yerel ve uluslararası projelere motor ve aktarma organları tasarımı ve simülasyonu, araç entegrasyonu, araç ve motor kalibrasyonu ile yazılım geliştirme alanlarında destek verdiğini belirten Göçmez,  2015 yılında yüzde 100 büyüdüklerini ve bununla birlikte ihracat oranlarının yüzde 65’i geçtiğini vurguladı.

Destek verdikleri markalar arasında Türkiye’de üreti yapan dünya devi markalar olduğunu söyleyen Göçmez, FEV Türkiye olarak İstanbul Teknik Üniversitesi başta olmak üzere Horizon 2020 gibi yerel ve uluslararası projelerde doğrudan püskürtmeli benzinli (GDI) motorlar, alternatif yakıt uygulamaları, hibrit ve elektrikli güç aktarma organları alanlarında üniversiteler ile işbirliği yaptıklarını da kaydetti.

Türkiye Son Dönemde Ar-Ge Çalışmalarına Yoğunlaşıyor

FEV Grubu’nun, Almanya’dan Türkiye’ye bir teknoloji ve bilgi akışı hattı inşa etmek adına Türkiye pazarına giriş yaptığını sözlerine ekleyen Göçmez, üretim konusunda gerekli uzmanlığa sahip olan Türkiye’nin son yıllarda Ar-Ge çalışmalarına daha fazla odaklandığını belirterek, “Bununla birlikte sadece yerel pazara değil global pazara değer katan ürünler ticari başarılara yol açabiliyor. Bu kapsamda FEV de Türkiye’nin gerek yerli araç markasını oluşturması gerekse değer katan alt sistem geliştirme projelerine inovatif fikirler ve mühendislik hizmetleri ile katkı sağlamak adına burada bulunmaktadır. Dünyaya değer katmak için hedeflerinizi doğru belirlemek, hızlı kararlar almak, odaklanmak, dirayetli olmak ve çok çalışmak şart. Kısaca rekabetçi ürünler geliştirilmesini başarmak için erken başlamak ve hızlı ilerlemek gerekiyor zira tüm ülkeler ve şirketler pazardan pay kapmaya çalışıyor. Geç başlarsanız çok hızlı ilerlemeniz önemlidir. Düğmeye basılacak sektöre değer katacak araç, motor ve aktarma organları geliştirme projelerinde uzman kadromuz ile FEV Türkiye olarak önemli bir rol oynamaktan memnuniyet duyacağız” dedi.

FEV Türkiye Gelişen Otomotiv Endüstrisine Hizmet Veriyor

Reklamspot_img

EN ÇOK OKUNANLAR

Renault Trucks’ta Satış Sonrasına Yeni Atama

Renault Trucks ekibine yeni katılan Mehmet Doğan, Renault Trucks Türkiye Satış Sonrası Hizmetler ve Bayi Geliştirme Direktörü olarak atandı.  Kariyer hayatına 2000 yılında başlayan Mehmet...