Ana SayfaManşetKüresel Treyler Aks Tedarikçisi BPW Türkiye’de Üretime Başladı

Küresel Treyler Aks Tedarikçisi BPW Türkiye’de Üretime Başladı

Küresel Treyler Aks Tedarikçisi BPW Türkiye’de Üretime Başladı
Dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan ve Türk treyler endüstrinsin yakından tanıdığı BPW, bir süredir devam eden yatırım çalışmalarını tamamlayarak Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan depo ve montaj hattını faaliyete geçirdi.

Türkiye’de treyler pazarında sahip olduğu yüzde 45’lik pay ile en çok tercih edilen aks üreticisi olan BPW, 26 Ağustos 2015 tarihinde Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan tesislerinde bir açılış töreni düzenledi. Açılış törenine kamu ve ticaret odalarından pek çok yetkili katılırken BPW Yönetim Kurulu Başkanı Michael Pfeiffer, BPW Yönetim Kurulu Üyesi Uwe Frielingsdorf ve BPW Türkiye CEO’su Ender Saraçer ev sahipliği yaptı.

Türkiye’nin treyler devi Tırsan’dan başta Çetin Nuhoğlu olmak üzere üst düzey yöneticilerin de yer aldığı açılışta, Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, Krone Türkiye CEO’su Vedat Akgün, Serin Treyler Genel Müdürü Recep Serin, Koluman Genel Müdürü Kaan Saltık, Seyit Usta Treyler Genel Müdürü Seyit Arslan, Güven Makina Genel Müdür Yarımcısı Metin Kirmit, Özgül Treyler Yönetim Kurulu Üyesi Ali Özgül gibi treyler endüstrisinin önemli isimleri katıldılar.

BPW Türkiye’nin bu sektörde hem kendi pazarı hem de ihracat pazarı olduğunu ve önümüzdeki dönemde pazar adetlerinin artacağını öngördüklerini söyleyen BPW Yönetim Kurulu Başkanı Michael Pfeiffer, yatırımla birlikte sadece aks değil, üst yapı ürünlerinin de Türkiye’de üretilmeye başlanacağı bilgisini verdi.

Açılıştan önce düzenlenen basın toplantısına katılan Pfeiffer, Türkiye’nin coğrafi konumu itibariyle transit geçiş noktası olması ve Türkiye TIR/treyler parkı değerlendirildiğinde BPW olarak yatırım için en doğru adresin Türkiye olduğuna karar verdiklerini belirtti.

BPW Türk Müşterilerine Daha Yakın Olacak

Daha önce Kayacan Otomotiv isimli bayi vasıtasıyla ürünlerini sattıklarını ve büyük OEM’lerle ilişkilerini geliştirdiklerini kaydeden Pfeiffer, daha sonra ise kendi şirketleriyle Türkiye pazarına kendi şirketleriyle girdiklerini de belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Aks ve yürür grubun dışında treyler ayağı, elektrik ve aydınlatma sistemleriyle pazarda etkinliğimizi arttırdık. Bugün yüzde 40’ın üzerinde pazar payına ulaştık. Daha sonra ise üretime geçmek için harekete geçtik ve böyle bir yatırım yapmak biraz zaman aldı. Sadece bina ve depo olarak değil, üretim kalitesinden emin olmak için eğitim ve kalifikasyon süreçlerini başlattık ve sonuçlarını aldıktan sonra aks ve süspansiyon sistemleri montajına başladık. Bu yatırımla yerel üreticilerin ihtiyaçlarına hızlı ve daha esnek olarak yanıt vermeye başladık. Daha önce Almanya’ya verilen siparişlerle uzayan süreç müşterilerimiz lehine kısaldı. Parçaların burada birleştirilmesi bizi müşterilerimize daha yakın hale getirdi. Burada bir de atış sonrası hizmetler birimi oluşturduk sorunlara hızlı cevap vererek yedek parçayla da müşterilerimizi destekliyoruz. Bu yatırımın arkasında treyler üreticilerine yakın olmak varken nihai kullanıcıların da ihtiyaçlarına cevap vermek yatıyor. Bu yatırım bizim için yeni bir başlangıç olacak ve telematik sistemlerle de pazarda daha güçlü bir şekilde yer alacağız.”

Soldan sağa; BPW Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Akbaş, BPW Yönetim Kurulu Başkanı Michael Pfeiffer, BPW Yönetim Kurulu Üyesi Uwe Frielingsdorf ve BPW Türkiye CEO’su Ender Saraçer

Çevre Ülkelere Hizmet Türkiye’den Verilecek

Michael Pfeiffer, “Yatırım BPW’nin uzun vadeli planları çerçevesinde el aldığı bir konudur. Türkiye’nin hali hazırda içinde bulunduğu geçici siyasi belirsizliğe rağmen BPW’nin Türkiye’nin geleceğine olan inancı tamdır. Bizim odağımız, yakalanacak istikrarla birlikte çok büyük bir ivme kazanılacağını düşündüğümüz orta ve uzun vadeli dönemdir. Çevre ülkelere de Türkiye üzerinden hizmet vermeyi ve burada gerçekleştirdiğimiz üretim ile ihracat yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Türkiye Aks Pazarı 75 Bin Adet

Küresel Treyler Aks Tedarikçisi BPW Türkiye’de Üretime BaşladıBPW’nin inovatif ve yenilikçi bir aile kuruluşu olduğunu ve yatırım ile ürünlerin yerlilik oranının yaklaşık yüzde 60’a ulaşacağını söyleyen BPW Türkiye Genel Müdür’ü Hüseyin Akbaş ise, “Treyler üretiminde Almanya’nın ardından ikinci sırada gelen Türkiye, bizim gibi aks üreticileri için de oldukça büyük bir öneme sahip. Türkiye’de yıllık 75 bin adetlik ve yaklaşık 140 milyon Avro hacminde bir aks pazarı bulunuyor. Türkiye pazarının ihtiyacı olan aksların yüzde 90’ı süspansiyon sistemlerinin tamamı yeni tarımdan tedarik edilebilecek” açıklamasını yaptı.

Pfeiffer: “Treyler üreticileri geçmişte de kendi akslarını ürettiler”

Michael PfeifferTreyler markalarının kendi akslarını üretmesiyle ilgili sorumuzu yanıtlayan BPW Yönetim Kurulu Başkanı Michael Pfeiffer, bu kritik soruyu şöyle cevapladı: “Treyler üreticilerinin kendi aks markalarına yatırım yapması bizden aks tedariki yapmalarına engel değil. Bu tamamen bir ölçek ekonomisi. Ne kadar çok üretiyorsanız o kadar ekonomik olur. Biz teknik gelişimi çok daha hızlı gerçekleştirebiliriz. En uygun cevap; beklemek ve neler olacağını görmek olacak.

Geçmişte bazı büyük Alman treyler markaları yine kendi akslarını üretmeyi denediler. Bu iki büyük oyuncu da zaman içinde üretimlerini bıraktılar. Bu deneyimlerle ana işe odaklanmak daha mantıklı görünüyor.”

BPW’nin Gebze’deki tesisinin açılışına treyler üreticileri yoğun ilgi gösterdiler

Reklamspot_img

EN ÇOK OKUNANLAR

Otokar, Atlas Kamyon Ailesine İki Yeni Model Ekledi

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Atlas kamyon ailesine 2 yeni üye ekledi. 8,5 ve 12 tonluk modellerin ardından 11 ve 15 tonluk yeni araçlarla büyüyen...