Otokar ‘Huckepack Iceliner’ı İlk Kez Sergiledi

1793

Otokar ‘Huckepack Iceliner’ı İlk Kez SergilediOtokar, Türk otomotiv sanayisinin gövde gösterisi yaptığı Comvex İstanbul 2016’da Euro 6 motorlu yeni otobüslerini ve Türkiye’nin ilk trene yüklenebilir frigorifik semi treyleri Huckepack Iceliner ve Türkiye’nin ilk elektrikli otobüsü Doruk Electra Otokar standında ziyaretçilerle buluştu.

Otokar, ticari araç sektöründeki yeni ürün ve teknolojilerin ilk kez görücüye çıktığı Comvex İstanbul 2016’ya geniş ürün yelpazesi ile katıldı. Euro 6 motorlu otobüslerini ziyaretçilerle buluşturan Otokar, fuarda otobüsün yanı sıra, semi-treyler ve hafif kamyon segmentlerinde yer alan 15 aracını sergiledi. Türkiye’nin ilk trene yüklenebilir frigorifik semi treyleri Huckepack Iceliner, Türkiye’nin ilk elektrikli otobüsü Doruk Electra fuarın gözde araçları arasında yer aldı

Otokar standında gerçekleşen basın toplantısında konuşan Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, otomotiv teknolojisinde öncü olduklarını ve son 10 yılda Ar-Ge’ye 310 milyon TL ayırdıklarınjı açıkladı. Türkiye’nin ilk şehirlerarası otobüsünü; ilk ADR’li tankerini, ilk hibrit otobüsünü, ilk elektrikli otobüsünü yaptıklarını kaydeden Akgül, 2.85 santim iç yüksekliği ile frigorifik treylerde Code XL ve Huckepack sertifikasına sahip Türkiye’nin ilk üreticisi olduklarını vurguladı.

Türkiye otobüs pazarının 6 yıldır lideri olan Otokar, otobüs için ayırdığı alanda şehir içi ve servis/turizm segmentine hitap eden yeni Euro 6 motorlu otobüslerinin yanı sıra, 2012 yılında geliştirdiği Türkiye’nin ilk elektrikli otobüsü Doruk Electra’yı ziyaretçilerin beğenisine sundu. Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT (Elektrik Su Havagazı Otobüs ve Troleybüs) Genel Müdürlüğü’nün 100 adet körüklü otobüs alımı ihalesini kazanan Otokar, yeni KENT LF Körüklü otobüsünü de Comvex’te sergiledi.

Treyler alanında Türkiye’nin ilk huckepack frigorifik semi-treylerini ziyaretçilerle buluşturan Otokar, lojistik sektörüne yönelik olarak geliştirdiği ADR’li tanker ve platfom semi-treyler araçlarını da fuarda sergiliyor. Otokar standında ayrıca düşük yakıt tüketimi, güçlü motor gücü ile dikkat çeken 8,5 tonluk Otokar Atlas kamyonları da yerini alıyor.