Koluman’ın 2018 Hedefinde Büyüme Var

988

Gerçekleştirdiği 300 milyon TL yatırım ile kapasitesini arttıran Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. fabrikasında yıllık treyler üretimini 8 bin üniteye çıkarmayı hedefliyor.

Tarsus’taki üretim tesislerinde Türkiye’nin en geniş nitelikli üstyapı ürün gamını treyler grubunun önemli ürünlerini sunan Koluman  Otomotiv Endüstri A.Ş.  kapasitesini arttırırken ihracat rakamlarında da büyümeyi hedefliyor.

Koluman Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarında yüzde 2,8’lik azalmanın görüldüğünü ifade ederek treyler pazarında ise yüzde 14 seviyelerinde düşüş yaşandığını kaydetti. Bu verilere rağmen treyler ihracatında yüzde 15 oranında büyüme yaşandığını vurgulayan Kaan Saltık, “Bu yıl treyler sektörünün yüzde 10 büyümesini bekliyoruz. Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. olarak ihracat odaklı stratejimizi üretim hamlemizle destekledik ve Mersin’deki fabrikamıza 300 milyon TL’lik bir yatırım yaptık. En son teknoloji ürünü üretim ekipmanlarımızla üretim hacmimizi artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kaan Saltık 2017 yılını 2,3 milyar TL ciro ile kapattıklarını, 2018’de cirolarını 2,8 milyar TL’ye yükseltmeyi hedeflediklerini aktardı. Mersin’deki KOLUMAN Otomotiv Endüstri üretim tesisi ve Ar-Ge merkezini genişleteceklerini söyleyen Saltık, “Fabrikamızın genişleme sürecini tamamladıktan sonra treyler üretimimizi yıllık 8 bin üniteye çıkarmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda 2020’ye kadar ürettiğimiz ürünlerin yüzde 50’sini ihraç etmeyi planlıyoruz. Ürünlerimizin Avrupa’da da kullanılması için çalışmalar gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Teşvikler Pazarı Canlandırır

Koluman A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, 2018 yılında olumlu gelişmelerin kaydedilebileceğini söyleyerek sektördeki Ar-Ge yatırımlarının büyüdüğüne dikkat çekti. Saltık, “Büyüyen fabrikamızla halihazırda 649 kişiye istihdam sağlıyoruz. 2018 yılında hedefimiz Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş’de istihdamı yüzde 20 artırmak” dedi.

Treyler sektöründe yerli ve yerinden üretimin önemini vurgulayan Kaan Saltık, “Türkiye pazarındaki treylerlerin yüzde 95’i yerli üretimdir ve otomotiv sektörünün başka hiçbir dalında bu kadar yüksek bir yerli üretim bulunmamaktadır. Üretimin ve bununla bağlantılı olarak ihracatın artması için birçok mecradan da belirttiğimiz gibi bazı teşviklerin yerine getirilmesi bize çok yardımcı olacaktır. KDV’nin aşağıya çekilmesi ve Avrupa’da çok popüler bir yöntem olan hurda teşvikinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. 2018’de bu teşviklerin gerçekleşmesini umuyoruz” dedi.